• Tandarts Rotterdam Zuid - Dental Clinics

Deel deze pagina:

Geef uw mening

Geef uw mening over Tandarts Zuiderterras

Omdat wij ons graag inzetten voor het beste resultaat zijn wij benieuwd naar uw ervaringen.

Lees hier recensies of Geef uw mening

Mvr. E. Kok-Mink Hoogvliet
 
Met frisse en gezonde tanden stap ik elke keer week zelfverzekerd de kliniek weer uit. Onlangs met succes mijn tanden laten witten.
 

Hygiëne

Binnen onze praktijk zijn verschillende maatregelen getroffen om zo hygiënisch mogelijk te werken. Voor uw en onze hygiëne dragen alle medewerkers aan de stoel uniforme, beschermende kleding. Daarbij horen ook mondkapjes, handschoenen en beschermende brillen. Mondkapjes worden per patient vervangen. Bij elke nieuwe behandeling dragen zowel tandarts als assistente nieuwe handschoenen. Tevens zijn alle medewerkers gevaccineerd tegen hepatitis B. Alle behandelkamers zijn uitgerust met krachtige nevel-afzuigers.

Instrumentarium in de behandelkamers

In de behandelkamers is er een duidelijke scheiding tussen schoon materiaal en vies/gebruikt materiaal en instrumentarium. Het schone materiaal bevindt zich aan de zijde van de behandelstoel. Het gebruikte instrumentarium, dat gesteriliseerd moet worden, wordt direct na gebruik geplaatst aan de andere kant van de scheidingswand in de behandelkamer. Zo komen zowel patiënt, tandarts als assistente zo min mogelijk in aanraking met het gebruikte instrumentarium en andere vieze materialen.

Om het gebruikte instrumentarium af te voeren is er een speciale omloop-assistente aanwezig, die de te steriliseren instrumenten naar de sterilisatieruimte brengt. Daar gebruiken wij een thermo-desinfector voor sterilisatie van het instrumentarium en een autoclaaf voor de sterilisatie van chirurgisch instrumentarium.

Terwijl het instrumentarium gesteriliseerd wordt, worden in de behandelkamer de behandelstoel en directe omgeving gedesinfecteerd. De omloopassistente vult het instrumentarium in de kamers weer aan, met schone instrumenten en ander benodigd materiaal. Zo kan elke volgende behandeling starten in een schone kamer, met gesteriliseerd instrumentarium.

Wij werken conform de richtlijnen van het WIP advies. Een uitgebreide toelichting hierover vindt u op: http://www.vgt.nl

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Maak een afspraak

Of bel 010 - 410 14 70

Meer weten?

Vaste tarieven

De tarieven voor mondzorg worden landelijk vastgesteld. Wij hanteren deze vaste tarieven.