• Tandarts Rotterdam Zuid - Dental Clinics

Deel deze pagina:

Geef uw mening

Geef uw mening over Tandarts Zuiderterras

Omdat wij ons graag inzetten voor het beste resultaat zijn wij benieuwd naar uw ervaringen.

Lees hier recensies of Geef uw mening

Dhr. P. Siaila  Carnisselande
 
Tandartsen Groepspraktijk Zuiderterras via Google gevonden en direct aangemeld. Binnen twee dagen werd ik gebeld en had ik een afspraak. Bereikbaarheid is prima.
 

Facings

Wat is een facing?

U wilt mooie witte tanden? Of wilt u verlost worden van bijvoorbeeld een spleetje tussen uw tanden? Heeft u een afgebroken tand die u wilt laten repareren?

Met behulp van een facing kan Tandartsen Zuiderterras het uiterlijk van uw gebit verfraaien. Een facing is een laagje tandkleurig vulmateriaal van composiet of porselein. De tandarts plakt het vulmateriaal op de tand. Desgewenst kan de vorm of de kleur van een tand worden veranderd. Ook kunnen spleetjes tussen tanden worden opgevuld, afgebroken hoekjes gerepareerd, gele of bruine tanden weer wit gemaakt en scheve tanden gemaskerd.

Waaruit bestaat de behandeling voor een facing?

Het aanbrengen van een facing verloopt in een aantal stappen. Een facing van composiet brengt de tandarts in één behandeling aan. Een porseleinen facing wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt. Daarom moet u minstens tweemaal naar uw tandarts.

De behandeling voor een composiet facing

Kiezen van de kleur

In overleg met u bepaalt de tandarts de juiste kleur van uw facing. De tandarts kan u het effect van de gewenste kleur direct laten zien. Er zijn verschillende kleuren die met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Afslijpen van de tand

Wanneer nodig, slijpt de tandarts een heel dun laagje van het oppervlak van uw tand af om ruimte te maken voor de facing.

Vastplakken van de facing

Uw tandarts behandelt uw tand voor met een zuur voordat hij de composiet aan uw tand plakt. Ook wordt er een hechtlaag aangebracht op uw tand. Op deze laag wordt de nog zachte composiet bevestigd.

In vorm brengen van de facing

Nadat de composiet op uw tand is geplakt door uw tandarts, boetseert hij het vulmateriaal eerst globaal in de juiste vorm. De composiet wordt met een blauw licht beschijnt als de gewenste vorm is bereikt. Hierdoor wordt de composiet hard. Ten slotte wordt de composiet in de gewenste vorm geslepen en gepolijs waarna de facing klaar is. Als u de vorm of kleur niet mooi vindt dan kan de tandarts de facing na het wegslijpen van een laagje composiet direct corrigeren.

De behandeling voor een porseleinen facing

Kiezen van de kleur

In overleg met u bepaalt de tandarts de juiste kleur van uw facing. Hiervoor wordt een kleurenstaal gebruikt. Uw facing wordt vervolgens in het tandtechnisch laboratorium in dez gekozen kleur gemaakt.

Afslijpen van de tand

Een porseleinen facing moet minimaal een halve millimeter dik zijn dus bij een facing van porselein moet de tandarts bijna altijd glazuur wegslijpen.

In vorm brengen van de facing

De tandarts maakt een afdruk van uw tand die naar het tandtechnisch laboratorium gaat. Daar maken ze uw facing in de gewenste vorm.

Vastplakken van de facing

Tijdens de tweede behandeling wordt de facing aangebracht. Voordat de tandarts de facing aan uw tand plakt wordt uw tand voorbehanld met een zuur. Ook brengt hij een hechtlaag aan waar de facing opgeplakt wordt. Als u de vorm of kleur van de facing niet goed vindt zal een geheel nieuwe facing in het tandtechnisch laboratorium worden gemaakt.

Meest gestelde vragen

Hoe lang gaat een facing mee?

Een facing gaat ongeveer vijf tot tien jaar mee en soms nog langer. Een facing kan sneller slijten of beschadigen als u bijvoorbeeld tandenknarst of op uw nagels bijt. De tandarts kan gesleten of beschadigde facings altijd repareren of vervangen. De behandeling beschadigt de tand zelf niet.

Welk materiaal wordt gebruikt voor facings?

Een facing wordt gemaakt van composiet of porselein. Bij een facing van composiet hoeft de tandarts over het algemeen minder aan uw tand te slijpen, ook is het resultaat beter voorspelbaar en de kosten lager dan bij een porseleinen facing. Daar tegenover staat dat een facing van porselein minder gevoelig is voor aanslag op het oppervlak.

Hoe voelt een facing?

Een facing voelt als een eigen tand. Als uw tanden langer zijn gemaakt dan kan praten in het begin wat problemen geven. Als de vorm van uw tanden erg zijn veranderd, kunnen klanken wel eens iets vervormen. Dat gaat binnen een paar dagen vanzelf over.

Kun je met een facing alles eten?

Met een facing kunt u alles eten. U kunt beter niet op harde dingen bijten waaronder zuurtjes, uw nagels of bijvoorbeeld een pen. Ook het afscheuren van plakband met uw tanden is af te raden.

Heeft een facing extra onderhoud nodig?

Een facing heeft geen extra onderhoud nodig. U zult zoals altijd uw gebit goed moeten schoonhouden. Poets uw gebit met een zachte tandenborstel en gebruik regelmatig tandfloss om ook tussen de tanden te reinigen.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Maak een afspraak

Of bel 010 - 410 14 70

Meer weten?

Vaste tarieven

De tarieven voor mondzorg worden landelijk vastgesteld. Wij hanteren deze vaste tarieven.

Kosten facing?

De kosten van een facing hangen onder meer af van het materiaal waar u voor kiest. Een facing van composiet is aanzienlijk goedkoper dan een facing van porselein. Dit prijsverschil ontstaat onder andere door de kosten van het tandtechnisch laboratorium.

Maak een afspraak waarna we op maat een behandelplan met een totaal prijsopgave voor u kunnen maken.