• Tandarts Rotterdam Zuid - Dental Clinics

Deel deze pagina:

Geef uw mening

Geef uw mening over Tandarts Zuiderterras

Omdat wij ons graag inzetten voor het beste resultaat zijn wij benieuwd naar uw ervaringen.

Lees hier recensies of Geef uw mening

Dhr. Schouten Katendrecht
 
Ik had een aantal complexe implantaten nodig. Er werd duidelijk tijd genomen om eerst de behandeling persoonlijk en uitvoerig te bespreken. Ik ben erg tevreden met het resultaat en de prijs.
 

Implantologie

Lach je tanden bloot. Spontaan & zelfverzekerd. Een gaaf gezond gebit mag gezien worden!

Wie zo’n gebit van nature niet (meer) heeft, wordt geholpen door de techniek. Een inmiddels beproefde behandelmethode is het werken met implantaten. Een ontbrekende tand, kies of brug wordt hiermee verholpen. Zelfs een volledig vast onder- en/of boven gebit is mogelijk met behulp van implantaten. Onze ruime ervaring met implantaten geeft maximaal resultaat en functieherstel oftewel het gebit functioneert weer op een natuurlijke manier. Kauwen en afbijten gaat probleemloos. Spreken en lachen kan weer zonder de mond te bedekken!

Wat is een implantologie?

Bij implantologie wordt een kunstwortel gebruikt die in de kaak wordt geplaatst en in het eigen bot vastgroeit. Tandimplantaten zien er uit als een schroef en worden gemaakt van titanium, een materiaal dat goed door het lichaam wordt geaccepteerd. Implantaten zijn de basis waarop een kroon, brug of kunstgebit wordt vastgezet.

Tegenwoordig wordt er onderscheid gemaakt tussen de zogenaamde één-fase en twee-fasen implantaten.

Eén-fase implantologie

De implantaat wordt in één behandeling geplaatst en bestaat uit een deel dat in het bot verankerd wordt en een deel dat boven het tandvlees uitsteekt. Deze twee delen vormen één geheel en na een bepaalde periode wordt op het uitstekende deel een kroon, brug of kunstgebit vervaardigd.

Twee-fasen implantologie

Bij twee-fasen implantologie wordt in de eerste fase het implantaat deel in het bot geplaatst en vervolgens weer met tandvlees bedekt. Als het tandimplantaat ingegroeid is volgt de tweede fase waarbij op het ingegroeide implantaat een zogenaamd abutment geplaatst wordt. Na een aantal weken wordt op het abutment een kroon, brug of kunstgebit bevestigd.

Behandelperiode

De behandelperiode is afhankelijk van de conditie van het kaakbot, type constructie en soort behandeling tussen de 2 en 9 maanden. Het implantaat heeft tijd nodig om in het bot vast te groeien.

In de tussenliggende periode wordt een noodvoorziening aangebracht, zodat u niet zonder tanden of kiezen hoeft rond te lopen.

Voor jong en oud

Gedeeltelijk of totaal gebitsverlies kan vele oorzaken hebben. Het overkomt jong en oud. Voor een behandeling met implantaten speelt leeftijd geen rol. Als de kaak is volgroeid en er is sprake van een goede algemene gezondheid kan deze techniek uitkomst bieden. Zelfs als er sprake is van onvoldoende eigen kaakbot kan na een voorbehandeling tot implanteren worden overgegaan.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Maak een afspraak

Of bel 010 - 410 14 70

Meer weten?

Vaste tarieven

De tarieven voor mondzorg worden landelijk vastgesteld. Wij hanteren deze vaste tarieven.

Intake gesprek

Maak online een afspraak waarna we op maat een behandelplan met een totaal prijsopgave kunnen maken. Aan intake gesprekken of second opinions zijn kosten verbonden. Deze zijn ongeveer € 120,-.

Kosten klikgebit

Afhankelijk van de goedkeuring van uw tandarts­verzekering wordt het klikgebit en uw eigen bijdrage volledig vergoed.

Kosten implantologie

Bekijk de kosten of maak online vrijblijvend een afspraak waarna we op maat een behandelplan met een prijsopgave kunnen maken.