• Tandarts Rotterdam Zuid - Dental Clinics

Deel deze pagina:

Geef uw mening

Geef uw mening over Tandarts Zuiderterras

Omdat wij ons graag inzetten voor het beste resultaat zijn wij benieuwd naar uw ervaringen.

Lees hier recensies of Geef uw mening

Dhr. B. van Jaarsveld  Rhoon
 
Wij wonen nog niet zo lang in Rhoon en hebben onlangs Tandartspraktijk Zuiderterras gevonden via internet. Meteen online aangemeld en nog steeds erg tevreden.
 

Orthodontie

Eén op de drie jongeren heeft tegenwoordig een beugel. De kans is dus groot dat je een paar mensen kent die behandeld worden. Misschien heb je zelf ook wel een beugel, of zul je er binnenkort een krijgen. Op www.beugel.nl vind je meer informatie over het gebit, de werkwijze en de verschillende soorten beugels.

Hoe ontstaan scheve tanden, kiezen en kaken?

De vorm van tanden, kiezen en kaken is gedeeltelijk erfelijk vastgelegd. Aangeboren afwijkingen, zoals schisis (hazenlip) of een overmatige groei van de onderkaak (centenbak), kunnen de ontwikkeling van het gebit en kaken verstoren, maar dit geldt ook voor invloeden van buitenaf. Tijdens de groeiperiode kunnen mondgewoonten de vorm van de kaken en de stand van de kiezen en tanden veranderen. Veel voorkomende gewoonten zijn het duimzuigen en het tongpersen.

Ook tandheelkundige en medische ingrepen of verwondingen door een ongeval kunnen de ontwikkeling van het gebit en de groei van de kaken belemmeren. Een veel voorkomend voorbeeld is het voortijdige verlies van een melktand of melkkies door een ingreep of valpartij. Daardoor schuiven de overige tanden en kiezen op en krijgen latere, blijvende tanden te weinig ruimte.

Waarom een beugel?

Voor veel mensen speelt de esthetiek van een regelmatig gebit een belangrijke rol. Toch is het minstens zo belangrijk dat een gebit met rechte tanden veel meer kans maakt om gezond te blijven.

Een regelmatig gebit met rechte tanden zorgt ervoor dat iemand goed kan bijten, kauwen, praten, lachen en poetsen. Sommige tandposities kunnen leiden tot ernstige schade van het tandvlees, vergroeide kaken tot een asymmetrie in het gezicht. Bovendien kunnen vooruitstekende tanden bij een val makkelijker beschadigen. De gezondheid staat dus voorop, de aantrekkelijke glimlach is een zeer prettige bijkomstigheid.

Veel mensen denken dat een beugel alleen maar tanden 'rechtzet'. Dit is gedeeltelijk ook wel waar: aan het eind van de behandeling heb je mooie rechte tanden, en passen je kiezen goed op elkaar. Hier komt echter meer bij kijken dan alleen het verplaatsen van tanden of kiezen. Ook je kaken moeten in een goede positie worden gebracht en er moet een evenwicht worden bereikt tussen gebit, tong, wangen en lippen.
De behandelende tandarts of orthodontist kijkt naar je gebit en naar je gezicht, hij maakt röntgenfoto's en gipsmodellen, en hij beoordeelt in hoeverre je kaken nog zullen groeien. Vervolgens maakt hij een keuze uit de diverse soorten beugels die er zijn. De beugel is afgestemd op jouw gebit en op het gewenste eindresultaat.

Bij de meeste orthodontische behandelingen worden verschillende soorten beugels gebruikt. Als alles volgens plan verloopt heb je aan het eind van de behandeling een mooi en stabiel gebit. De duur van de behandeling kan variëren van enkele maanden tot een paar jaar.

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Maak een afspraak

Of bel 010 - 410 14 70

Meer weten?

Vaste tarieven

De tarieven voor mondzorg worden landelijk vastgesteld. Wij hanteren deze vaste tarieven.

Kosten Orthodontie

De gemiddelde kosten voor een orthodontische behandeling liggen tussen de € 2.000,- en € 3.000,-. Voorafgaand aan de actieve behandeling ontvangt u schriftelijk een kostenbegroting.

Daarop staan zeker de volgende kostenposten:

  • 1e consult, vervaardiging en beoordeling gebitsmodellen en röntgenfoto’s met analyse.
  • Een aanvangstoeslag, eenmalig, voor het plaatsen van een beugel.
  • Een overgangstoeslag, bij het overstappen op een ander soort of een uitgebreidere beugel.
  • Het behandelmaandtarief, een bedrag voor de controles en het bijstellen van de beugel.

De hoogte van aanvangstoeslag, overgangstoeslag en maandtarief is afhankelijk van de toegepaste beugels. De kosten voor reparaties en vervanging van apparatuur ten gevolge van onzorgvuldig gebruik of verlies, het niet nakomen van afspraken en eventuele extra röntgenfoto’s worden apart in rekening gebracht.

Beugels bij kinderen

Een aantal redenen voor een  beugelbehandeling bij kinderen:

  • De tanden staan erg scheef
  • Door gebrek aan ruimte komen de tanden niet door
  • De tanden en kiezen van de onder- en bovenkaak passen niet goed op elkaar
  • Fout tijdens de aanleg van de tanden: de vorm klopt niet of er mist een tand

De apparatuur die bij kinderen gebruikt wordt, zijn uitneembare beugels en/of vaste beugels.